Yteke Hiddema en Remco Timmermans
hebben in 2010 Zeilschip De Vriendschap gekocht.

schippers Yteke en Remco

Samen met een scheepsarchitect werden plannen gemaakt.
- hier kunt u de bouwtekening bekijken -
Met een verbouwing van 15 maanden werd het  schip volledig gerenoveerd tot een ruim en comfortabel charterschip. Het schip werd daarna gedoopt en kreeg zijn oorspronkelijke naam terug. 

Remco was als jonge jongen van 6 jaar al bezeten van zeilen en zeilschepen ❤️

Als 19 jarige kocht hij zijn eerste schip. Hij is opgeleid als Scheepstimmerman- meubelmaker en Schipper en heeft een jarenlange ervaring in de passagiersvaart. Sinds 1973 vaart hij op historische zeilschepen in Nederland, Middellandse Zee, en Atlantische oceaan. Jarenlang was hij zelfstandig ondernemer in het toerisme toen hij op de Canarische Eilanden woonde.

Yteke en Remco spreken Fries, Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans.

Yteke zorgt aan boord voor het welbevinden van de gasten.❤️

Yteke is de creatieve geest aan boord, volgde opleidingen in theater, kunst en cultuur en heeft een jarenlange ervaring als zelfstandig ondernemer in antiek- kunst- en textielhandel. Zij neemt haar mensenkennis en gevoel voor mooie dingen en inrichting mee uit deze periode. In 2010 keerde ze deze tak van ondernemen de rug toe om, in de letterlijke zin van het woord, samen met Remco door het leven te zeilen. Zij is officieel stuurman.

Beleef met ons mee: Wonen in een sprookjesboek

Voor contact met ons kunt u ons mailen, bellen of een Whattsapp sturen, (zie het icoontje onderaan dit blad) of klik hier voor de contactgegevens. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we hoog in ons vaandel. (MVO)

Lees hieronder wat wij daarvoor doen:

Maatschappij:

Ieder jaar nodigen wij de cliënten van Samen Leuker uit voor een dagtocht bij ons aan boord.
Dit is fantastisch om te doen! Samen Leuker is een gezellige en creatieve dagbesteding in Harlingen. 

Maatschappij en Regio:

Voor onze catering arrangementen kopen we milieu bewust in, we gebruiken daarom producten uit de regio en stimuleren onze gasten om dit ook te doen. Brood kopen we bij de plaatselijke bakker, vlees bij de slager en groente bij de groenteboer of de markt, kaas bij de kaasboer. Wij proberen de grote supermarkten te mijden.

Milieu:

Zeilen is natuurlijk per definitie milieuvriendelijk, we gebruiken de wind als aandrijving. Omdat zo nu en dan de motor wel aan moet en om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, gebruiken wij GTL als brandstof. Hiermee voorkomen we dat er zwavel en fijnstof in het milieu komt. Nog een winstpunt daarbij is dat de motor schoner blijft en er minder brandstof wordt verbruikt. Vind hier meer informatie over GTL. 

Onze drankjes verkopen we in flessen (geen blik).

Het drinkwater aan boord bevelen wij van harte aan, u hoeft zelf geen water in flessen mee te nemen. Dit scheelt enorm in het gebruik van plastic.

Voor de schoonmaak gebruiken we milieuvriendelijke schoonmaakproducten zoals; Driehoek, Tricel en Goudzeep van Senzora.
Hierdoor komen er minder plastics in het milieu, deze producten zijn parabenen-vrij. 

In de afgelopen jaren hebben we vrijwel alle verlichting in ons schip vervangen met ledlampen, hierdoor is er aanzienlijk minder energieverbruik. De materialen die in ons schip zijn verwerkt hebben allemaal een milieucertificaat.

De douches zijn voorzien van waterbesparende koppen, hierdoor is er minder water verbruik. De verlichting in douches en toiletten werken op sensoren, dit vermindert het energieverbruik.

We hebben een watermeter aangebracht om het verbruik in de hand te houden. 

Er is een elekrische barbecue  / Plancha aan boord, dus geen aankoop van kolen (productie, verpakking) en geen afval van de verbrandde kolen.

Boekingen en Contact

Voor meer informatie en boekingen
kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen

ZEILCHARTER
DE VRIENDSCHAP

aangesloten bij VZR

Yteke Hiddema
& Remco Timmermans

Telefoon:
+ 31 630 270 370
E-mail:

 

Zeilcharter de Vriendschap

Yteke Hiddema
& Remco Timmermans

Vleesmarkt 27
9101 MH te Dokkum

Telefoon: 06 30 270 370
e-mail:

 

VZR klein

 

zeilcharter de vriendschap logo

facebookinsta

Wij gebruiken cookies
Vof Zeilcharter De Vriendschap maakt gebruik van cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden en om uw surfgedrag te meten. Door op “OK” te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie hierover kunt u teruglezen in onze privacy verklaring